Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "RiksÀpplet" by Niklas Eriksson * eBook PDF Kindle ePub Free

RiksÀpplet

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: RiksĂ€pplet
  • Author : Niklas Eriksson
  • Release Date : January 26, 2017
  • Genre: History,Books,Nonfiction,Social Science,Archaeology,
  • Pages : * pages
  • Size : 23890 KB

Description

Den 5 juni 1676, fem dagar efter att regalskeppen Kronan och SvĂ€rdet förlist under slaget vid Öland, kom Ă€ven RiksĂ€pplet pĂ„ drift och sjönk vid Dalarö skans. HĂ€ndelsen har fĂ„tt en undanskymd roll i historieböckerna vilket Ă€ven spillt över pĂ„ hur vraket hanterats. Trots att det ligger lĂ€ttillgĂ€ngligt i Stockholms skĂ€rgĂ„rd har vraket aldrig blivit föremĂ„l för mer ingĂ„ende arkeologiska studier. I stĂ€llet har det kunnat utsĂ€ttas för kommersiell bĂ€rgningsverksamhet.
Med utgÄngspunkt i RiksÀpplets öde diskuterar arkeologen Niklas Eriksson historiebruk och drivkrafter bakom studier av vraken efter stormaktstidens krigsfartyg. Genom att dokumentera det som finns kvar pÄ botten och Àven efterforska, sammanstÀlla och analysera de föremÄl som tidigare har bÀrgats visar han att Àven vrak som fÄtt en marginell roll i historieböckerna kan ha en stor arkeologisk potential. Författaren tar hÀr avstamp i vetenskapliga frÄgestÀllningar som diskuterar skeppet som materiell kultur och levererar en alternativ berÀttelse som ger en fördjupad bild av stormaktstiden och dess sjökrig.
Boken skrevs inom ramen för projektet Ships at War vid Södertörns högskola, dÀr bland annat de arkeologiska undersökningarna av skeppen Mars, SvÀrdet, Resande mannen och Gribshunden ingick.
RiksÀpplet Àr del av bokserien Checkpoint. LÀs gÀrna mer om projektet hÀr!
Alla titlar i bokserien Checkpoint finns tillgÀngliga fritt online för peer-review genom plattformen Kriterium. Du kan snart ladda ned en pdf av RiksÀpplet hÀr!
LÀs mer om Kriterium hÀr: www.kriterium.se


Download Ebook "RiksÀpplet" PDF ePub Kindle